Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 4323 Vizualizări

Alertă la o tabără din Ungheni. Autorităţile confirmă 16 cazuri de rujeolă la copii


16 copii din raionul Ceadîr-Lunga, care se odihneau într-o tabără din Ungheni, au fost confirmați că au rujeolă. 15 dintre ei nu erau vaccinați contra virusului.

Potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică, boala s-a răspîndit încă de la trei copii din tabără.

Amintim că rujeola este o boală extrem de contagioasă cu urmări serioase, care însă poate fi prevenită doar prin vaccinare.

De la începutul acestui an au fost confirmate peste 20 de cazuri de rujeolă. Asta după ce timp de trei ani, în Moldova nu a fost înregistrată nicio îmbolnăvire. Specialiştii susţin că cei mai mulţi pacienţi sînt copii, care s-au infectat în Ucraina.

Potrivit statisticilor, virusul se răspîndeşte şi în ţările vecine. În Ucraina, doar într-o săptămînă s-au îmbolnăvit 1.300 de persoane, iar de la începutul anului au fost înregistrate aproape 19.000 de cazuri.

Iar în România au fost înregistrate aproape 14.000 de cazuri de îmbolnăviri şi 55 de decese.

Cuvinte cheie:

copii , rujeolă

Localităţile Moldovei şi diasporei

Batîc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
32 locuitori

Batîc este un sat din cadrul comunei Geamăna, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 32 de oameni. Satul Batîc a fost menționat documentar în anul 1893.

Citeşte mai departe