Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 3987 Vizualizări

Alertă la o tabără din Ungheni. Autorităţile confirmă 16 cazuri de rujeolă la copii


16 copii din raionul Ceadîr-Lunga, care se odihneau într-o tabără din Ungheni, au fost confirmați că au rujeolă. 15 dintre ei nu erau vaccinați contra virusului.

Potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică, boala s-a răspîndit încă de la trei copii din tabără.

Amintim că rujeola este o boală extrem de contagioasă cu urmări serioase, care însă poate fi prevenită doar prin vaccinare.

De la începutul acestui an au fost confirmate peste 20 de cazuri de rujeolă. Asta după ce timp de trei ani, în Moldova nu a fost înregistrată nicio îmbolnăvire. Specialiştii susţin că cei mai mulţi pacienţi sînt copii, care s-au infectat în Ucraina.

Potrivit statisticilor, virusul se răspîndeşte şi în ţările vecine. În Ucraina, doar într-o săptămînă s-au îmbolnăvit 1.300 de persoane, iar de la începutul anului au fost înregistrate aproape 19.000 de cazuri.

Iar în România au fost înregistrate aproape 14.000 de cazuri de îmbolnăviri şi 55 de decese.

Cuvinte cheie:

copii , rujeolă

Localităţile Moldovei şi diasporei

Slobozia Mare

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
5960 locuitori

Slobozia Mare este un sat și comună din raionul Cahul. Slobozia Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5960 de oameni. Satul Slobozia Mare a fost menționat documentar în anul 1436.

Citeşte mai departe