Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 5631 Vizualizări

”Tînărul ecologist” a revenit la Trebujeni (VIDEO)


Patruzeci de tineri au participat duminică la cea de-a doua ediție a școlii „Tînărul ecologist", organizată de Fundaţia pentru Dezvoltare Ecologică "EcoDava", relatează Noi.md.

Evenimentul s-a desfășurat în satul Trebujeni din raionul Orhei și a avut drept scop analiza problemelor ecologice cu care se confruntă societatea noastră și oferirea de soluții.

Potrivit lui Oleg Sclifos, directorul Fundaţiei, participanții la eveniment, de fapt, sînt voluntari care au fost implicați anterior în proiectele ecologice, dar și persoane care fac primul pas sau acumulează primele cunoștințe în domeniul ecologiei.

„A fost un training bazat pe mai multe tematici, cea de bază fiind ecologia și păstrarea biodiversității, o tematică foarte interesantă despre voluntariat și despre importanța voluntariatului. Eu cred că tinerii au fost entuziasmați, au căpătat cunoștințe noi. Pentru noi este foarte important ca în următoarele proiecte pe care le vom realiza să avem o echipă de voluntari mult mai pregătită, mult mai consolidată și sper că acest proiect va avea o continuitate. Cu siguranță, vom organiza și cea de-a treia și a patra ediție", a afirmat Oleg Sclifos.

La rîndul său, președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, susține că proiectul inițiat de „EcoDava" a fost unul bine organizat.

„Este un proiect interesant, în care sînt abordate destul de profund mai multe subiecte din domeniul ecologic. Este meritul celor de la Fundația «EcoDava», iar noi, ca voluntari, ca reprezentanți ai organizației «Urmașii lui Ștefan», sîntem mulțumiți că am primit invitația de a participa la acest proiect", a menționat Roibu.

El s-a arătat deschis spre colaborări și cu alte organizații care au viziuni constructive și care doresc să rezolve probleme din societatea moldovenească.

Potrivit Cristinei Enache, trainer din cadrul școlii, membrii Fundației „EcoDava" au încercat să le împărtășească participanților o parte din experiența lor.

„Le-am vorbit despre importanța unui mediu curat și cum să protejăm mediul înconjurător. Noi și echipa noastră practicăm voluntariatul pe larg, participăm la diferite traininguri internaționale. Chiar recent am revenit din Franța și urmează să participăm și la alte traininguri internaționale, să ne dezvoltăm personal și experiența acumulată să o împărtășim cu alții", a relatat Cristina Enache.

Maria Piciriga este voluntară de mai bine de trei ani, timp în care a participat la mai multe expediții ecologice.

„Am aflat foarte multe despre voluntariat și mă bucur că, atît la Peresecina, cît și în alte localități sînt voluntari activi. Am aflat că de la noi începe schimbarea, noi putem să schimbăm oamenii, comportamentul, atitudinea lor, în așa fel încît ei să aibă o atitudine mai pozitivă față de societatea în care trăiesc", a specificat Maria Piciriga.

Reamintim că prima ediție a proiectului „Școala Tînărului Ecologist" a avut loc în perioada 20-22 februarie 2015 la Vadul lui Vodă.

Cuvinte cheie:

ecologie , Ecodava , tineret

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rotari

Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
561 locuitori

Rotari este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Socolovca, Rotari și Bodeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 150 km de Chișinău. Populaţia satului Rotari alcătuia 561 de oameni în anul 2004. Satul Rotari a fost menționat documentar în anul 1893.

Citeşte mai departe