Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 6212 Vizualizări

În această vară urmează să activeze aproximativ 80 de tabere de odihnă


Aproximativ 80 de tabere de odihnă urmează să activeze în această vară, iar de serviciile acestora vor beneficia circa 60 mii de copii și adolescenți.

Solicitat de agenție, consultantul principal din cadrul Direcției învățămînt general a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Daniela Cotovițcaia, a specificat că, în acest an, prețul orientativ pentru o zi în taberele din țară este de 175 de lei.

„Costul unui bilet în taberele de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor s-a calculat în funcţie de durata schimbului și alți indici importanți. În prezent, au loc pregătirile pentru deschiderea taberelor. Lucrările sînt gestionate de administrația publică locală, sindicate sau agenți privați, în funcție de faptul cui i se subordonează tabăra", a spus Cotovițcaia.

Finanţarea taberelor de vară pentru copii şi adolescenţi se va efectua din bugetul de stat şi bugetele locale, din sumele plătite de părinţi şi resursele alocate de întreprinderi, organizaţii şi asociaţii.

„Guvernul va oferi gratuit în jur de 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă mai multor categorii de copii şi adolescenţi, printre care copiilor orfani, celor din familii defavorizate, monoparentale, precum şi familiilor cu trei şi mai mulţi copii", a spus sursa citată.

Totodată, ministerul va achiziţiona 100 de bilete pentru elevii din Romînia și 300 de bilete pentru elevii din instituțiile de învățămînt general din raioanele de est ale Republicii Moldova, care sînt subordonate ministerului.

Tabere de odihnă vor activa în perioada iunie – august.

Cuvinte cheie:

vara , tabără , copii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Şuri

Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3964 locuitori

Şuri este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Șuri și Șurii Noi. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3964 de oameni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Drochia și la 189 km de Chișinău. Satul Șuri a fost menționat documentar în anul 1631.

Citeşte mai departe