Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 7906 Vizualizări

Cărți pentru copii lansate la Biblioteca Națională


Cartea pentru copii „Poveștile bunicului Alexandru" semnată de Alexandru Plăcintă a fost lansată pe 3 mai la Biblioteca Națională a Moldovei. Cartea conține 30 de povești educative și a fost editată în 500 de exemplare care vor ajunge în bibliotecile din țară.

Autorul Alexandru Plăcintă spune că a scris cele 30 de povești timp de zece ani. Acestea sînt educative și abordează subiecte precum lupta cu trîndăvia, lăcomia, răutatea, neatenția etc. Alexandru Plăcintă spune că dînsul este „bunicul Alexandru", iar poveștile nu neapărat au fost inspirate din viața reală.

Virginia Vangheli, învățătoare la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare" din Chișinău susține că este important ca copii să citească povești încă de mici, deoarece astfel ei învață arta cuvântului frumos, învață să se exprime și să gândească. Învățătoarea spune că morala poveștilor vin să educe calitățile pozitive la copii.

Prezenți la eveniment, elevii liceelor și scoliilor din capitală și orașele vecine, spun că citesc povești pentru că acestea au în ele înțelepciune și îi pot învăța multe lucruri pozitive. Tot ele îi ajută să-și îmbogățească vocabularul.

Veronica Bantaș, șefa serviciului marketing și comunicare socioculturală la Biblioteca Națională a Moldovei, spune că acest eveniment este inedit prin faptul că autorul nu doar scrie cărțile, dar le și ilustrează. Ea spune că tematicile abordate de autor educă în cel mai favorabil mod tînăra generație.

Tot pe 3 mai a fost lansată și cartea „Povești din țara copiilor fericiți", semnată de Petre Crăciun, care actualmente se află în România.

Cuvinte cheie:

carte , copii , prezentare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mălăieştii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1979
Populația:
1011 locuitori

Mălăieştii Noi este un sat din cadrul comunei Bălăbăneşti, raionul Criuleni. Satul are o suprafaţă de circa 0.42 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.20 km. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Criuleni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Mălăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1979.

Citeşte mai departe