Mergi spre compartimentul: Copiilor
02 ianuarie 2018, 12:15 Copiilor views 11881
Cîţi copii au venit pe lume în maternităţile din Capitală în noaptea de Anul Nou
02 ianuarie 2018, 12:15 Copiilor views 11881

Cîţi copii au venit pe lume în maternităţile din Capitală în noaptea de Anul Nou

Revelionul a devenit sărbătoare dublă pentru mai multe familii în care s-au născut copii la cumpăna dintre ani. La maternitatea nr. 2 din Capitală au venit pe lume două fetiţe şi un băieţel, iar medicii spun că micuţii sînt perfect sănătoşi.

Agnes Stînga a venit pe lume la scurt timp după miezul nopţii şi este a treia fetiţă în familie. Micuţa are o greutate de trei kilograme şi o lungime 50 de centimetri.

"Am avut o presimțire, oameni noi într-un an nou. Copii sînt dar de la Dumnezeu şi îi primim cu dragoste şi îi creştem cu dragoste", a spus Viorica Stînga, mămică.

Tatăl copilei spune că a primit cel mai frumos cadou în noaptea dintre ani - încă o fetiţă.

"Cîteva minute înainte de Revelion s-a început întreg procesul şi atunci bucatele aşa cum le-am pus pe masă aşa şi am strîns şi am pus înapoi în frigider. Pentru noi este cel mai frumos cadou de Revelion", a zis Ruslan Stînga, tătic.

Cele mai nerăbdătoare s-o vadă pe micuţa Agnes au fost surorile mai mari de şapte şi cinci ani.

"Eu nu ştiam ce ar trebui să-mi doresc căci prima dată ne-au arătat că va fi băieţel, a doua oară surioară. Seamănă cu ambele, la sprîncene şi la urechi cu mine, iar la ochi şi la păr cu sora mea", a spus Daria-Irina Stînga, fiica.

În noaptea de Revelion şi-a văzut visul împlinit şi familia Nenuş. Micuţa Elena este primul copil al cuplului, iar părinţii susţin că au aşteptat cu nerăbdare acest moment.

"Noi mai aveam la dispoziţie încă cîteva zile. Toţi erau în aşteptare, un an nou cu oameni noi. Năsucul este al meu şi buzuşoarele tot, restul parcă e tata", a spus Diana Nentuş, mămică.

"La începutul anului nou s-au născut două fetiţe, un băieţel sănătos, matur, cu greutate normală. Toţi copii s-au născut sănătoşi, fără anumite particularităţi, trec perioada de adaptare şi mămicile sînt bine", a declarat Zinaida Florea, medic la Maternitatea nr. 2 .

Şi la Maternitatea Nr. 1 din Capitală s-au născut două fetiţe şi un băieţel, iar la Institutul Mamei şi Copilului au venit pe lume şase băieţi şi o fetiţă.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Anul Nou , nastere , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2858 locuitori

Iabloana este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Soroca și Iabloana. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 164 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2858 de oameni. Satul Iabloana a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.