Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 3691 Vizualizări

O femeie din raionul Glodeni a adus pe lume patru copii


Fericire pentru o familie din raionul Glodeni. Natalia Ursu în vîrstă de 35 de ani a adus pe lume patru copii, trei băieţi şi o fetiţă.

Ieri, bebeluşii au primit şi primul document, certificatul de naştere. Tot în această zi, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" le-a adus în dar patru cutii cu produse necesare copiilor, cărucioare, dar şi un suport financiar.

Natalia Ursu a reuşit să aducă pe lume cei patru bebeluşi datorită unei proceduri de fertilizare în vitro. Femeia spune că de 17 ani îşi dorea să devină mamă, dar abia săptămîna trecută minunea s-a produs.

"Prima zi cînd m-au adus aici nici bunicei nu îi dădeam voie, pentru că vroiam eu să îngrijesc de ei. Un pic i-am încălcit că aşteptam să fie toţi diferiţi'', a povestit mama copiilor, Natalia Ursu.

Medicii spun că bebeluşii sînt perfect sănătoşi.

"Ca de obicei aşa sarcini decurg cu o eminenţă de naştere prematură şi chiar rata este foarte înaltă. În cazul dat sigur că pacienta primea tratamentul necesar pentru păstrare. Copilaşii au fost născuţi în stare destul de satisfăcătoare", a spus şefa secţiei terapia sarcinii IMC, Irina Castraveţ.

Şi pentru că nu este de loc uşor să creşti patru copii, Natalia a decis să trimită o scrisoare Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

"Dumnevoastră ne-aţi scris şi noi am venit cu lucrurile necesare pentru bebeluşii dumnevoastră. Am adus două cărucioare, atât ca să încapă toţi patru".

Tatăl vorbeşte despre micuţi cu lacrimi în ochi, întrucît visul lui a devenit realitate.

"Eu i-am văzut primul, soţia era în sala de operaţii, eu când i-am văzut m-am bucurat foarte mult", a declarat tatăl copiilor, Ion Ursu.

Pentru proaspeţii părinţi ajutorul a venit tocmai la ţanc.

"Mulţumim frumos domnului Plahotniuc, Fundaţiei Edelweiss", a adăugat tatăl copiilor, Ion Ursu.

Fericiţi sînt şi buneii, care spun că vor ajuta copiii să le crească nepoţii sănătoşi.

"M-am bucurat şi vroiam să îi examinez şi eu să văd dacă sunt sănătoşi. I-am aşteptat 17 ani", a menţionat bunica copiilor, Valentina Dodu.

În ultimii patru ani, doar patru femei au adus pe lume cvadrupleţi la Institutul Mamei şi Copilului. Medicii spun că foarte rar au astfel de cazuri.

"Sarcina multiplă este o problemă destul de complicată, sarcina decurge nu ca sarcina fiziologică, mult mai des apar complicaţiile în timpul gravidităţii", a declarat directorul Institutului Mamei şi a Copilului, Sergiu Gladun.

Şi pentru ca viitoarele mame să aibă parte de condiţii mai bune, dar şi pentru a uşura munca angajaţilor Institutului Mamei şi a Copilului, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" a donat instituţiei mai multe accesorii din inox pentru transportarea albiturilor, a bucatelor, dar şi a deşeurilor.

"Noi sperăm şi credem că o să vă fie de mare folos v-am adus inclusiv şi un aparat pentru bahile care va fi suplinit tot de către fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

În 2016, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" a iniţiat campania "O nouă viaţă" pentru a susţine familiile tinere. De atunci, au fost distribuite aproape 11 mii de cutii cu obiecte de prima necesitate la naşterea unui copil.

Cuvinte cheie:

copii , nastere

Localităţile Moldovei şi diasporei

Stroiești

Statut:
Sat
Prima atestare:
1702
Populația:
670 locuitori

Stroiești (Stroenți) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 125 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 670 de oameni. Satul Stroiești a fost menționată documentar în anul 1702.

Citeşte mai departe