Mergi spre compartimentul: Copiilor
25 august 2017, 16:56 Copiilor views 7172
O moldoveancă a elaborat primul
25 august 2017, 16:56 Copiilor views 7172

O moldoveancă a elaborat primul "port-bebe inteligent"

Primul smart-sling din lume și unicul monitor medical activ pentru copii a fost creat de Geta Rasciuc din Moldova.

Tînăra a lucrat asupra invenției timp de un an și jumătate. Smart-sling-ul sau "port-bebe-ul inteligent" reprezintă o construcție comodă pentru mama, care poartă întotdeauna copilul cu ea. Acesta este dotat cu un sistem integrat de monitorizare biologică și de analiză a stării fizice a copilului.

Platforma BabyMoon demonstrează toate datele primite și formulează recomandări pentru îngrijire, transmițîndu-le prin intermediul aplicației mobile părinților sau medicilor. "Smart sling" oferă o imagine completă a dezvoltării copilului și instrumentele pentru comunicarea eficientă.

„Dacă e să vă explic mai simplu acesta este „un rucsac ergonomic inteligent", cu senzori bazați pe fire pentru monitorizarea sănătății și dezvoltării copilului purtat în sling. Acesta este proiectul meu asupra căruia lucrez timp de un an și jumătate. Din luna octombrie specialiștii din Olanda se ocupă de elaborarea unui prototip", a povestit Geta Rasciuc.

Proiectul BabyMoon participă la Concursul Internațional a start-up-urilor Accenture Innovation Awards 2017.

Slingul este un port-bebe special (o bucată de pînză, croită special), care este fixată pe corpul mamei și care permite să vă purtați copilul cu dvs. peste tot și întotdeauna. Cele mai multe modele de sling vă permit să aranjați copilul astfel, încît acesta să stea și așezat, și culcat, schmibîndu-i ușor poziția.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

moldoveanca , copii , inventie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
990 locuitori

Bocşa este un sat din cadrul comunei Risipeni, raionul Făleşti. Satul Bocşa este situat la 12 km de oraşul Făleşti şi la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 990 de oameni. Satul Bocșa a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.