Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 1840 Vizualizări

Beneficiile copiilor născuți vara


Un studiu realizat de Universitatea Cambridge arată legătura dintre anotimpul în care se naşte un om şi înălţimea sau chiar starea generală de sănătate, cînd persoana respectivă devine adult.

Bebeluşii care vin pe lume în iunie, iulie sau august sînt mai corpolenţi la naştere şi mai înalţi la maturitate, potrivit studiului.

Cercetarea mai arată că fetele născute vara îşi încep pubertatea mai tîrziu, acesta fiind un semn al unei vieţi mai sănătoase cînd devin adulte.

Copiii născuţi în lunile de iarnă decembrie, ianuarie, februarie au tendinţa de a fi mai slabi la naştere, mai scunzi la maturitate şi intră în pubertate mai devreme, scrie realitatea.net.

Autorii studiului au concluzionat că mediul din pîntecele mamei poate avea o influenţă decisivă asupra copilului. Ei sugerează că expunerea mai lungă la vitamina D în al doilea trimestru de sarcină ar putea explica aceste diferenţe. Altfel spus, gravidele care petrec mai mult timp în soare în lunile patru, cinci şi şase de sarcină au şanse mai mari de a aduce pe lume copii mai sănătoşi.

Pe de altă parte, copiii născuţi vara şi toamna au şanse mai mari să-şi continue studiile după vîrsta de 16 ani, mai arată analiza.

Cercetătorii recunosc însă că nu au reuşit să înţeleagă şi mecanismele care stau în spatele acestor descoperiri şi spun că alte cercetări aprofundate sînt necesare, pentru a afla un răspuns.

Studiul a fost realizat în Marea Britanie, pe un eşantion de aproximativ o jumătate de milion de persoane.

Cuvinte cheie:

copii , vara , nastere

Comentarii

 (1)
  • #1 katejohn
    We need to help learners and parents cherish and protect the racial and cultural variety that encourage and strengthen this group of people - and this state.  buy essay online

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chirov

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
19 locuitori

Chirov este un sat din comuna Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 89 km de Chișinău. Populaţia satului Chirov alcătuia 19 oameni în anul 2012. Satul Chirov a fost înființat în secolul XX.

Citeşte mai departe