Mergi spre compartimentul: Copiilor
04 aprilie 2017, 14:35 Copiilor views 3781
Săptămîna lecturii și cărții pentru copii
04 aprilie 2017, 14:35 Copiilor views 3781

Săptămîna lecturii și cărții pentru copii

În perioada 2-7 aprilie, la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă" se desfășoară Săptămîna lecturii și a cărții pentru copii.

În aceste zile au loc ateliere de creație, desen, lecturi de povești, expoziții, întîlniri cu scriitori și prezentări de cărți, informează NOI.md.

Pe 2 aprilie lumea a sărbătorit Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Cu acest prilej, Biblioteca „Ion Creangă" desfășoară un șir de evenimente interesante pentru amatorii mai mici de lectură.

Astfel, la 5 aprilie, începînd cu ora 10.00, va fi desfășurată acțiunea „Ascultă povestea mea preferată", iar protagonista evenimentului va fi ministrul Culturii, Monica Babuc. Evenimentul are drept scop promovarea lecturii de la cea mai fragedă vîrstă și implicarea adulților – părinților, buneilor – în formarea pasiunii pentru carte și lectură la copii.

Monica Babuc va fi cea care le va povesti micilor cititori despre poveștile preferate din copilăria sa, despre modul în care au influențat-o acestea și le va citi povestea sa preferată.

La ora 11.00 se va desfășura un atelier de desen și o expoziție de felicitare cu genericul „O felicitare pentru eroul de carte preferat".

La 6 aprilie scriitorul Sergiu Botezatu își va prezenta cartea „Ce e bine și ce-i rău" și va răspunde la întrebările cititorilor. Evenimentul va începe la ora 10.00 și va fi urmat de o altă întîlnire, cu scriitorul Petre Popa.

Vineri, 7 aprilie, începînd cu ora 11.00, va avea loc Ședința clubului „Ora cărții" („Час книги"), iar de la ora 14.00 picii vor crea povești digitale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copii , carte , biblioteca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1180 locuitori

Ciopleni este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1180 de oameni. Satul Ciopleni a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.