Mergi spre compartimentul: Copiilor
03 ianuarie 2021, 15:00 Copiilor views 8390
De ce sînt atît de deosebiţi copiii născuţi în noaptea de Anul Nou
03 ianuarie 2021, 15:00 Copiilor views 8390

De ce sînt atît de deosebiţi copiii născuţi în noaptea de Anul Nou

Obiceiul de a planifica sarcina în funcţie de zodia pe care doresc să o aibă bebeluşul este unul dintre cele mai utilizate în rîndul viitorilor părinţi. O nouă modă schimbă însă această pornire şi dă startul unui adevărat trend.

Tot mai mulţi părinţi îşi planifică sarcina astfel încît bebeluşul lor să se nască în ziua de Anul Nou. Motivul? În anumite comunităţi şi culturi, a fi primul născut al Noulului An înseamnă o viaţă plină de cadouri şi succes.

În unele ţări, există firme de renume şi chiar companii cu profituri uriaşe care abia aşteaptă să facă daruri primilor bebeluşi născuţi într-un anumit an, pentru că numele lor să fie asociate cu micuţii şi să tragă atît publicitate, cît şi succes.

A naşte un bebeluş de Anul Nou poate semnifică o mulţime de lucruri, iar noi îţi prezentăm doar o parte dintre acestea.

Noul An reprezintă un nou început, iar nimic nu poate ilustra acest fapt mai bine decît naşterea unei noi vieţi. Prima cultură care a asociat Revelionul cu un bebeluş a fost cea a Egiptului, care personifica Vechiul An într-un moşneag înţelept care ţinea în braţe un copil nou-născut.

Egiptenii credeau chiar că bebeluşul născut în Noul An va îmbătrîni mai repede decît oricare altul, pentru că în viitorul Decembrie să poată ţine în poală o nouă viaţă.

Desigur, aceste legende nu se aplică în realitate, însă oamenii cred că există cîteva avantaje pentru părinţii şi puiuţii lor care vin pe lume la început de an.

1. Bebeluşii vor avea mai mult noroc decît cei din jurul lor.

2. Familia unui copil născut în Noul An va avea succes în anul respectiv.

3. Micuţii născuţi de Anul Nou nu vor fi afectaţi de nicium element malefic şi vor fi feriţi de înec.

4. Năzdrăvănii se vor transformă în adulţi fertili.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

nastere , copii , Anul Nou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
259 locuitori

Andreevca este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 259 de oameni. Satul Andreevca a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.