Mergi spre compartimentul: Copiilor
06 februarie 2016, 14:00 7-12 ani views 9408
Aplicația gratuită care învață copiii să recunoască formele abuzului
06 februarie 2016, 14:00 7-12 ani views 9408

Aplicația gratuită care învață copiii să recunoască formele abuzului

Astfel, prin intermediul acestei aplicații, copiii pot învăţa să recunoască diverse forme ale abuzului, să afle cum se pot comporta în situaţii riscante pentru ei şi să identifice persoane de încredere la care ar putea să se adreseze atunci când sunt în pericol (părinte, educator, învățător, profesor, psiholog școlar, asistent social, lucrător medical, polițist). Totodată, ea poate fi utilă şi pentru părinţi și cadre didactice, în abordarea cu cei mici a subiectelor mai delicate.

Aplicația „Provocările lui Dragoș" vine ca o reacție la multiplele cazuri de abuz asupra copiilor care se înregistrează în Moldova, unde violența încă mai este pe larg acceptată și practicată. Violența este atât de răspândită, încât ea nu se percepe ca abuz, iar cei afectați nu pot să o recunoască și să o raporteze.

Jocul interactiv presupune ca copilul să devină ghidul lui Dragoș și să facă faţă diverselor provocări precum diverse tipuri de violenţă, cum ar fi hărțuirea, indimidarea, violența fizică, emoţională sau sexuală, pe care le întâlnesc atât acasă, cât şi la școală sau la locul de joacă.

Aplicația „Provocările lui Dragoș" este inovativă pentru R epublica Moldova şi este destinată copiilor cu vârsta între 7 și 12 ani. Aceasta poate fi accesată gratuit pe site-ul CIDDC.

„Provocările lui Dragoș" a fost dezvoltată în cadrul programului „Promovarea practicilor parentale pozitive de disciplinare a copiilor", realizat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului, cu suportul Ministerului Educației și al Reprezentanţei UNICEF în Moldova.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

aplicatie , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
2652 locuitori

Hîrjău (Erjovo) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. În componența comunei intră satele Sărăței, Hîrjău și Mihailovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 2652 de oameni. Satul Hîrjău a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.