Mergi spre compartimentul: Copiilor
19 mai 2015, 09:30 7-12 ani views 11565
În capitală, în noul an şcolar, vor fi înmatriculaţi 8400 de elevei în clasa I
19 mai 2015, 09:30 7-12 ani views 11565

În capitală, în noul an şcolar, vor fi înmatriculaţi 8400 de elevei în clasa I

„La etapa inițială de înmatriculare a copiilor în școli au fost înscrişi deja 40% din elevi în clasa I", a declarat, luni, la şedinţa serviciilor municipale şefa Direcţiei Generale de Învăţămînt, Tineret și Sport Chișinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, transmite Agenția „Novosti-Moldova".

Potrivit spuselor Dnei, Codul Educației prevede că înmatricularea în acest an se face numai în baza reședinței copilului. Prima etapă a înmatriculării copiilor în clasa întîi a început la 21 aprilie și se va încheia la 21 mai. A doua etapă va avea loc de pe 24 iunie pînă pe 17 august.

„Acum au fost ocupate 40% din locurile oferite. Cel mai mult sînt solicitate liceele situate în centrul capitalei", a subliniat Nagnibeda-Tverdohleb.

Conform informaţiilor oferite de Dnei, la cea doua etapă a Comisiei vor di examinate cererile părinților care nu doresc ca copiii lor să înveţe la şcolile de la locul de reședință.

„Au fost înregistrate deja multe astfel de cazuri, dar ele vor fi luate în considerare doar la cea de-a doua etapă, atunci cînd va fi clar cîte locuri disponibile au rămas într-un liceu sau altul. Pînă cînd, nici într-o școală nu au fost ocupate toate locurile", a spus Nagnibeda-Tverdohleb.

Potrivit unor calcule preliminare, în capitală în noul an de studii vor fi înmatriculaţi în clasa I – 8,4 mii de elevi.

Șefa Direcţiei Generale de Învăţămînt, Tineret și Sport Chișinău a anunţat, de asemenea, că „achiziționarea materialelor pentru reparaţia capitală a instituțiilor de învățământ a început deja"

„Sperăm că în luna iunie vor demara şi aceste lucrări, în special, în instituţiile unde nu vor fi desfăşurate examene, pentru a putea finaliza totul către începutul următorului an şcolar", a spus oficialul.

Viceprimarul Nistor Grozavu a ordinat ca să fie monitorizat procesul de achiziții pentru ca reparațiile să fie finalizate la timp.

Sursa: newsmoldova.md

Cuvinte cheie:

învăţămînt , copii , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
288 locuitori

Comarovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Comarovca a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.