Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 octombrie 2020, 12:45 Diaspora moldovenească views 4153
Veste bună pentru moldovenii din Austria, Franța și Marea Britanie
22 octombrie 2020, 12:45 Diaspora moldovenească views 4153

Veste bună pentru moldovenii din Austria, Franța și Marea Britanie

În cadrul Ambasadelor Republicii Moldova în Republica Austria, în Republica Franceză, în Regatul Unit al Marii Britaniei și Irlandei de Nord va activa cîte 1 responsabil pentru serviciile comercial-economice. Guvernul a aprobat suplinirea statelor de personal ale acestor Ambasade.

Diplomații vor avea misiunea de a promova activ oportunitățile investiționale oferite de țara noastră și a valorifica relațiile comercial-economice.

„Aceste birouri economice pe care le avem pe lîngă mai multe Ambasade trebuie să lucreze mai eficient și sarcina lor prioritară pentru următorii ani trebuie să fie atragerea investitorilor străini în cele 18 platforme industriale pe care noi le creăm în raioane. Fiecare dintre reprezenanții noștri economici trebuie sa vină cu investitori, în caz contrar cheltuielile pe care le avem pentru amenajarea terenurilor nu își au rostul", a menționat șeful Guvernului, solicitînd Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să verifice periodic eficiența acestor birouri și să informeze societatea despre rezultatele produse.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ambasada , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
117 locuitori

Camencuţa este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de Glodeni şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 117 oameni. Satul Camencuța a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.