Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 aprilie 2020, 16:30 Diaspora moldovenească views 7441
A fost aprobat graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor moldoveni
03 aprilie 2020, 16:30 Diaspora moldovenească views 7441

A fost aprobat graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor moldoveni

În perioada 6-19 aprilie, autoritățile R.Moldova vor organiza zilnic curse charter pentru repatrierea cetățenilor moldoveni aflați peste hotarele țării.

Programul zborurilor a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Externe și coordonat cu Comisia Situații Excepționale.

Pentru 6-12 aprilie 2020: Frankfurt – Chișinău, Lisabona – Chișinău, Madrid – Chișinău, Bruxelles – Chișinău, Varșovia – Chișinău, Dublin – Chișinău, Londra – Chișinău.

Pentru 13-19 aprilie 2020: Amsterdam – Chișinău, Veneția – Chișinău, Paris – Chișinău, Berlin – Chișinău, Roma – Chișinău, Londra – Chișinău, Praga - Chișinău.

Potrivit ministrului de Externe, Oleg Țulea, vor fi operate zboruri din anumite state unde există comunități mari de moldoveni, iar listele de pasageri vor fi formate exclusiv în baza informațiilor deținute de misiunile diplomatice, orice alte liste parvenite de la persoane sau instituții neautorizate nu vor fi luate în calcul. De bilete pentru cursele menționate vor beneficia cetățenii moldoveni care s-au înscris în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare prin completarea chestionarelor puse la dispoziția solicitanților.

"Prioritate la includerea pe listele de pasageri vor avea cetățenii din următoarele categorii: minorii, studenții, persoanele aflate la tratament medical, cetățeni aflați în extremă dificultate. Cetățenii selectați vor fi contactați personal pentru a primi detalii privind modalitatea de achiziționare a biletelor de călătorie", a declarat astăzi, în cadrul unui briefing, ministrul.

Informațiile despre zboruri vor apărea pe site-urile operatorilor aerieni.

Menționăm că în perioada 15 martie - 2 aprilie, circa 4800 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din țările în care se aflau, prin intermediul curselor charter.

MAEIE atenționează despre posibile escrocherii în vederea efectuării unor curse charter și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se informeze din surse oficiale, în special pagina web a Autorității Aeronautice Civile.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , curs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
45 locuitori

Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.