Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 aprilie 2020, 10:30 Diaspora moldovenească views 4138
Unii cetățeni care se întorc din străinătate folosesc pastile pentru a ascunde că au febră
03 aprilie 2020, 10:30 Diaspora moldovenească views 4138

Unii cetățeni care se întorc din străinătate folosesc pastile pentru a ascunde că au febră

Unii cetățeni care se întorc în Republica Moldova în plină pandemie de coronavirus, administrează preparate pentru a ascunde faptul că au febră sau alte simptome atunci cînd intră în țară, astfel aceștia nu sunt transportați îndată la spital. Asemenea cazuri sînt frecvente, spune ministrul Sănătății.

„Cu regret ultimele cazuri denotă că persoanele înainte de a se îmbarca la bordul aeronavelor sau înainte de a traversa frontiera terestră a Republicii Moldova au administrat preparate antipiretice pentru a ascunde faptul că au febră. În acest mod își dăunează și expun riscului atît personalul medical, cît și persoanelor din jur", a declarat Viorica Dumbrăveanu.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au intrat 2.145 de persoane, dintre care 1 259 treceri la frontiera moldo-română, 484 treceri la frontiera cu Ucraina și 402 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Sursa: www.jurnal.md

Cuvinte cheie:

diaspora , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
601 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 locuitori. Satul Făgădău a fost menționat documentar în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.