Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 februarie 2020, 18:25 Diaspora moldovenească views 2998
Cetățeni moldoveni, opriți într-un aeroport din China
04 februarie 2020, 18:25 Diaspora moldovenească views 2998

Cetățeni moldoveni, opriți într-un aeroport din China

Aproximativ 70 de pasageri, cetățeni ai diferitor state din CSI, înclusiv ai R. Moldova, au fost stopați ieri în aeroportul Sian-Seanian din China, aflat la 800 de kilometri de Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus.

Compania aeriană rusească „Ural Airlines" le-a refuzat pasagerilor accesul la bordul avionului cu care urmau să zboare la Ekaterinburg. Oamenii au protestat în aeroport, scandînd în limba engleză: „Vrem să plecăm acasă".

Reprezentanții companiei aeriene au explicat că, potrivit unei decizii a Guvernului de la Moscova, începînd cu 1 februarie, au dreptul să efectueze doar curse charter în China și să ia la bord doar cetățeni ai Federației Ruse, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

Kommersant.ru scrie că, la cursa respectivă spre Ekaterinburg, s-ar fi înregistrat doar 10 pasageri cetățeni ai Rusiei.

„Ural Airlines" anunță că pasagerii care nu au fost primiți la bordul avionului pot solicita returnarea banilor pe care i-au plătit pentru bilete.

De la 1 februarie, Federați Rusă a interzis toate zborurile regulate spre China, cu excepția celor operate de compania „Aeroflot", pasagerii cărora sînt direcționați la un terminal special în aeroportul Sheremetyevo din Moscova.

Infecția cu noul coronavirus continuă să facă victime în China. Cel puțin 425 de persoane au murit, iar numărul persoanelor infectate a depășit 20 de mii, conform bilanțului publicat marți dimineață de autoritățile medicale de la Beijing.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

China , moldovenii , virus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
454 locuitori

Crasnîi Octeabri este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Crasnîi Octeabri și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Octeabri alcătuia 454 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Octeabri a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.