Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 decembrie 2019, 12:30 Diaspora moldovenească views 3791
Dodon: Un consulat al Republicii Moldova va fi deschis la Sankt Petersburg
23 decembrie 2019, 12:30 Diaspora moldovenească views 3791

Dodon: Un consulat al Republicii Moldova va fi deschis la Sankt Petersburg

Un consulat al Republicii Moldova va fi deschis la Sankt Petersburg. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții diasporei din 20 de regiuni ale Federației Ruse.

Dialogul a avut loc în contextul vizitei șefului statului în Rusia.

„Am informat conducătorii diasporei că a fost lansat procesul de deschidere a unui consulat al Republicii Moldova la Sankt Petersburg, subliniind faptul că este o decizie extrem de importantă pentru miile de compatrioți care muncesc în această regiune", a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

„Am specificat că voi continua dialogul cu conducerea Rusiei în interesul cetățenilor noștri și voi depune efort pentru a atrage investiții ruse în proiecte importante de infrastructură", a mai adăugat Dodon și a reiterat în finalul dialogului că „consolidarea diasporei moldovenești din toate colțurile lumii va continua".

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

Sankt-Petersburg , consulat , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
989 locuitori

Cotovscoe este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cotovscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 989 de oameni. Satul Cotovscoe a fost menționat documentar în anul 1878 cu denumirea Cîrlăneni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.