Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 septembrie 2019, 15:00 Diaspora moldovenească views 5034
Moldova a extins rețeaua consulară
11 septembrie 2019, 15:00 Diaspora moldovenească views 5034

Moldova a extins rețeaua consulară

La Erevan a fost inaugurat Consulatul Onorific al Republicii Moldova, în funcţia de Consul Onorific fiind numit Makar Petrosyan, om de afaceri armean.

„Deschiderea Consulatului Onorific reprezintă una din acţiunile concrete ale Republicii Moldova şi Armeniei  în intenţia de a dezvolta şi aprofunda relaţiile de cooperare reciproc avantajoase”, a subliniat în cadrul ceremoniei ambasadorul Republicii Moldova în Republica Armenia cu reşedinţa la Kiev, Ruslan Bolbocean.

Iar viceministrul afacerilor externe al Republicii Armenia, Shavarsh Kocharyan, a menţionat că Consulatul Onorific este o primă prezenţă diplomatică a Republicii Moldova în Republica Armenia şi a pledat pentru extinderea relaţiilor comercial-economice dintre ţările noastre.

Lista consulatelor onorifice ale Republicii Moldova, precum și funcțiile acestora pot fi găsite AICI

 

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Armenia , consulat , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
67 locuitori

Iezărenii Noi este un sat din cadrul comunei Iezărenii Vechi, raionul Sîngerei. Satul Iezărenii Noi se află la distanța de 9 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 67 oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.