Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 septembrie 2012, 12:52 Diaspora moldovenească views 10204
19 septembrie 2012, 12:52 Diaspora moldovenească views 10204

Sărăcia se întoarce în Europa


Foto: radiovesti.ru 

Unilever, a treilea cel mai mare producător de bunuri de consum din lume, îşi revizuieşte planul de marketing, pentru a îl adapta gradului crescut de sărăcie, dar şi adîncirii recesiunii în zona euro.

Într-un interviu acordat publicaţiei FT Deutchland, Jan Zijderveld, care conduce divizia din Europa a Unilever, spune că "sărăcia se întoarce în Europa", iar compania reacţionează în acord cu această evoluţie, relatează bfm.ru

"Dacă un cosumator cheltuieşte doar 17 dolari atunci cînd merge la cumpărături, atunci nu voi putea să îi vînd detergent cît jumătate din bugetul pe care îl alocă cumpărăturilor".

Compania a schimbat deja modalitatea de vînzare a anumitor produse. În Spania comercializează detergent în pachete mici, pentru cinci spălări, în timp ce în Grecia vinde piure de cartofi şi maioneză în pachete de asemenea mici, şi a creat o linie de produse ieftine pentru ceai şi ulei de măsline.

"În Indonezia am introdus pacheţele de şampon de 2-3 cenţi şi reuşim să vindem suficient", a mai spus Zijderveld. "Ştim să ne adaptăm şi condiţiilor actuale, dar am uitat asta în anii de boom economic", a mai spus directorul Unilever.



Cuvinte cheie:

Europa , economie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1734
Populația:
1084 locuitori

Hruşca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frunzăuca și Hruşca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 177 km de Chișinău. Populaţia satului Hruşca alcătuia 1084 de oameni în anul 2011. Satul Hrușca a fost atestat documentar în anul 1734.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.