Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 august 2012, 14:55 Diaspora moldovenească views 9490
22 august 2012, 14:55 Diaspora moldovenească views 9490

Ucraina nu acceptă românizarea grupurilor etnice care se consideră moldoveni

Ucraina nu susține românizarea grupelor etnice care se consideră moldoveni. O declarație în acest sens a fost făcută de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei la Chișinău, Serghei Pirojkov într-un interviu pentru agenția "Ukrinform", relatează MOLDNEWS.

Potrivit lui, separarea juridică a limbilor moldovenească și română în cadrul introducerii limbilor regionale este o măsură logică și firească, care nu ar trebui să conducă la atacuri din partea forțelor politice din Republica Moldova și România.

"Eu nu aș spune că această lege a fost percepută inadecvat de către toți cetățenii Republicii Moldova. Cred că aceasta se referă la anumite forțe politice, care afirmă că nu există o astfel de limbă, cum ar fi limba moldovenească, și nu există o astfel de naționalitate, ca moldovenii. În Ucraina există o minoritate etnică moldovenească: conform recensămîntului populației din 2004, în țară locuiesc 260 mii de moldoveni etnici. Nu este o cifră inventată, ci sînt cetățeni care se consideră moldoveni, și este un fapt real care nu poate fi neglijat", a declarat diplomatul.

Amintim, că anterior, s-a aflat că ambasadorul Republicii Moldova, Ion Stăvilă a chemat populația moldovenească să se identifice drept români în cadrul înregistrării sau recensămîntului, fapt care a stîrnit cele mai negative reacții.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1462
Populația:
219 locuitori

Drujineni este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Satul Drujineni este situat la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Drujineni a fost atestat la 25 septembrie 1462 cu denumirea Duşeşti, Drujeşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.