Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 mai 2019, 11:45 Diaspora moldovenească views 13876
Studenții moldoveni din Kursk au povestit despre Moldova (Foto)
27 mai 2019, 11:45 Diaspora moldovenească views 13876

Studenții moldoveni din Kursk au povestit despre Moldova (Foto)

La data de 23 mai 2019, Universitatea de Sud-Vest din orașul Kursk, Federația Rusă, a marcat o dată semnificativă, acum 55 de ani și-a deschis oficial ușile prima clădire a fostului Institut Politehnic din Kursk.

Cu această ocazie, studenții moldoveni din cadrul universității, au participat la evenimentul «Выставки-подворья», cu ajutorul diasporei moldovenești din orașul Kursk. În cadrul acestei expoziții, ei au prezentat un stand despre Moldova; bucătăria moldovenească, promovând astfel cultura moldovenească în rândul studenților internaționali ЮЗГУ și tuturor vizitatorilor evenimentului.

Dragi studenți, suntem mândri de munca pe care ați făcut-o. Vă dorim mult succes în studiile dvs. și multe alte realizări frumoase în viitor!

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , studenţi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
669 locuitori

Răscăieţii Noi este un sat din cadrul comunei Răscăieţi, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 669 de oameni. Satul Răscăieţii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.