Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 martie 2019, 16:40 Diaspora moldovenească views 18869
O moldoveancă cîntă serenade pe gondolele din Veneția (Foto)
29 martie 2019, 16:40 Diaspora moldovenească views 18869

O moldoveancă cîntă serenade pe gondolele din Veneția (Foto)

O moldoveancă a reușit, prin talentul său, să impresioneze publicul din Veneția, ajungînd prima soprană care cîntă serenade pe gondole.

Violeta Grecu este prima moldoveancă ce a absolvit Conservatorul de muzică „Benedetto Marcello" din Veneția și prima femeie care a fost acceptată în calitate de cîntăreață pe gondolele venețiene.

Moldoveanca muncește mult ca fiecare lucru să-i iasă pe nota 10. Chiar dacă are parte de un succes răsunător peste hotarele țării, muziciana consideră cel mai emoționant eveniment din cariera ei concertul pe care l-a avut acasă. Deși recunoaște că încă nu a atins succesul suprem, crede cu tărie că viitorul îi rezervă foarte multe lucruri frumoase.

Într-un interviu pentru perfecte.md, soprana recunoaște că modestia, tenacitatea, firea deschisă și binevoitoare, talentul și dragostea pentru muzică, au format-o ca personalitate și o ajută să se realizeze în ceea ce îi place cel mai mult.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldoveanca , Venetia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1586
Populația:
12667 locuitori

Sîngerei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Sîngerei. Amplasat în nordul republicii, pe malul stâng al rîului Ciulucul-Mare, oraşul Sîngerei este situat la o distanţă de 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12667 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Sîngerei datează din anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.