Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 7886 Vizualizări

Diaspora moldovenească din Portugalia sînt protejați de acordurile semnate între state


Ambasada Republicii Moldova în Portugalia pune un accent deosebit pe dimensiunea securităţii sociale, prin prisma realizării prevederilor Acordului bilateral de colaborare în acest domeniu, semnat la Lisabona în februarie 2009.

Într-un interviu acordat pentru TRM, ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan a menționat că primul acord de acest gen semnat de Republica Moldova cu un stat străin a fost cel cu Portugalia, ceea ce vine să confirme cele spuse de mine referitor la deschiderea manifestată de autorităţile portugheze.

"Pot afirma, cu certitudine, că acest Acord este unul perfect funcţional. Evident, pentru că este vorba de un tratat complex, în cadrul implementării acestuia pot apărea, uneori, şi situaţii mai dificile care necesită, eventual, analize de caz mai aprofundate sau mai multă implicare. Ambasada intervine, însă, ori de cîte ori sînt semnalate astfel de cazuri pe lîngă autorităţile competente ale ambelor state: Casa Naţională de Asigurări Sociale din Republica Moldova şi Direcţia Generală Securitate Socială din Portugalia, pentru a solicita asistenţă în vederea înlăturării dificultăţilor de ordin tehnic apărute în procesul de aplicare a Acordului. Totodată, întru perfecţionarea mecanismului de implementare a Acordului, periodic se organizează întrevederi ale reprezentanţilor Ambasadei cu factori de decizie din cadrul Direcţiei Generale Securitate Socială. De menţionat că partea portugheză, ca de altfel şi cu alte ocazii, s-a arătat a fi foarte receptivă şi deschisă să contribuie la soluţionarea cît mai rapidă a situaţiilor semnalate", a spus Dumitru Socolan.

Cuvinte cheie:

diaspora , Portugalia

Localităţile Moldovei şi diasporei

Orhei

Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Citeşte mai departe