Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 263 Vizualizări

Liderii diasporei moldovenești s-au reunit la Atena


La Atena au fost discutate aspectele colaborării dintre diasporă și Ambasada Republicii Moldova în Grecia

La eveniment au fost prezenți președintele Uniunii de prietenie moldo-elenă „Alexandros Ipsilantis", Svetlana Lisagor Vergis, vicepreședintele Comunității „Orfeu", Mihail Slusarenco și președintele „TYRAS", Dorina Izbișciuc.

În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă principalele evenimente, organizate în comun pe parcursul anului 2018 și discutate activitățile care urmează a fi desfășurate pe parcursul anului curent cu implicarea activă a misiunii diplomatice și a asociațiilor de moldoveni din Grecia.

Ambasadorul Republicii Moldova a informat interlocutorii despre inițierea, în luna februarie curent, a negocierilor asupra Acordului moldo-elen privind securitatea socială, care va contribui la soluționarea problemelor diasporei legate de pensie. De asemenea, au fost discutate aspectele legate de alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, fiind adresată invitația către diaspora de a-și exercita dreptul la vot.

Cuvinte cheie:

Grecia , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Steţcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
890 locuitori

Steţcani este un sat din cadrul comunei Micleşti, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 35 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 890 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1679.

Citeşte mai departe