Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 492 Vizualizări

Liderii diasporei moldovenești s-au reunit la Atena


La Atena au fost discutate aspectele colaborării dintre diasporă și Ambasada Republicii Moldova în Grecia

La eveniment au fost prezenți președintele Uniunii de prietenie moldo-elenă „Alexandros Ipsilantis", Svetlana Lisagor Vergis, vicepreședintele Comunității „Orfeu", Mihail Slusarenco și președintele „TYRAS", Dorina Izbișciuc.

În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă principalele evenimente, organizate în comun pe parcursul anului 2018 și discutate activitățile care urmează a fi desfășurate pe parcursul anului curent cu implicarea activă a misiunii diplomatice și a asociațiilor de moldoveni din Grecia.

Ambasadorul Republicii Moldova a informat interlocutorii despre inițierea, în luna februarie curent, a negocierilor asupra Acordului moldo-elen privind securitatea socială, care va contribui la soluționarea problemelor diasporei legate de pensie. De asemenea, au fost discutate aspectele legate de alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, fiind adresată invitația către diaspora de a-și exercita dreptul la vot.

Cuvinte cheie:

Grecia , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Coroliovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
91 locuitori

Coroliovca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 91 de oameni. Satul Coroliovca a fost întemeiat în anul 1910.

Citeşte mai departe