Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 425 Vizualizări

Anunț important pentru moldovenii din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord


Cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord urmează să țină cont că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile britanice, este instituit un cod galben de vînt şi precipitații în unele regiuni, pînă în data de 11 februarie 2019, orele 23:59. În zonele de coastă vor fi intensificări ale vîntului și se vor semnala precipitaţii.

Vîntul, asociat cu furtuna Erik, care se află în Nord-Vestul Marii Britanii, se va intensifica, din sud-vest, cu rafale în sudul țării, ulterior fiind afectate și zonele mai extinse de uscat.

De asemenea, vîntul puternic va afecta Irlanda de Nord și vestul Scoției, cu probabilitatea perturbării transporturilor (rutier, aerian etc.). Din aceasta cauză, este posibil ca pe unele elemente de infrastructură (poduri, viaducte, carosabil rutier), circulația să fie îngreunată.

Totodată, este posibil ca pe unele aeroporturi să se înregistreze întîrzieri sau chiar anulări de zboruri.

Cetățenii moldoveni pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Londra.

Cuvinte cheie:

Anunţ , diaspora , Marea Britanie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Merenești

Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
450 locuitori

Merenești este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 1989, populaţia satului constituia 450 de oameni. Satul Merenești a fost înființat în anul 1913.

Citeşte mai departe