Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 221 Vizualizări

Anunț important pentru moldovenii din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord


Cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord urmează să țină cont că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile britanice, este instituit un cod galben de vînt şi precipitații în unele regiuni, pînă în data de 11 februarie 2019, orele 23:59. În zonele de coastă vor fi intensificări ale vîntului și se vor semnala precipitaţii.

Vîntul, asociat cu furtuna Erik, care se află în Nord-Vestul Marii Britanii, se va intensifica, din sud-vest, cu rafale în sudul țării, ulterior fiind afectate și zonele mai extinse de uscat.

De asemenea, vîntul puternic va afecta Irlanda de Nord și vestul Scoției, cu probabilitatea perturbării transporturilor (rutier, aerian etc.). Din aceasta cauză, este posibil ca pe unele elemente de infrastructură (poduri, viaducte, carosabil rutier), circulația să fie îngreunată.

Totodată, este posibil ca pe unele aeroporturi să se înregistreze întîrzieri sau chiar anulări de zboruri.

Cetățenii moldoveni pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Londra.

Cuvinte cheie:

Anunţ , diaspora , Marea Britanie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bălăbăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2081 locuitori

Bălăbăneşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăbăneşti, Mălăieşti şi Mălăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2081 de locuitori. Satul Bălăbănești a fost menționat documentar în anul 1616.

Citeşte mai departe