Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 iulie 2012, 11:32 Diaspora moldovenească views 9467
19 iulie 2012, 11:32 Diaspora moldovenească views 9467

Moldovenii din Sicilia s-ar putea întoarce acasă

Derapajele politicienilor, folosirea iraţională a fondurilor, toate ar putea duce la intrarea în faliment a Siciliei, care acum e privită ca Grecia Italiei. Regiunea autonomă Sicila găzduieşte mulți moldoveni care ar putea reveni în ţară dacă situaţia se agravează în insulă.

Premierul italian, Mario Monti, şi-a exprimat îngrijorarea că regiunea autonomă Sicilia ar putea intra în curînd în faliment. Rata şomajului în insulă a ajuns la aproape 20%, adică dublu faţă de rata naţională din Italia. În plus,  după un deceniu în care finanţele au înregistrat o deteriorare, insula a acumulat o datorie record de 5,3 miliarde de euro, provenită din cheltuielile pe care politicienii le-au făcut pentru a cumpăra voturi. Grupurile de afaceri italiene, sindicatele şi politicienii sînt avertizaţi de peste o săptămînă că Sicilia ar putea  cădea drastic.

Rămîne de văzut dacă moldovenii care muncesc şi trăiesc acolo îşi vor face bagajele şi vor reveni în ţară.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1064 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ialoveni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1064 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.