Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 ianuarie 2019, 10:25 Diaspora moldovenească views 10152
Astăzi este ultima zi pentru înregistrarea prealabilă a diasporei la alegeri
09 ianuarie 2019, 10:25 Diaspora moldovenească views 10152

Astăzi este ultima zi pentru înregistrarea prealabilă a diasporei la alegeri

Cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate sau au domiciliul în localitățile din stînga Nistrului și intenționează să voteze la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 se pot mai înregistra prealabil pînă, astăzi  9 ianuarie.

Astfel, cetățenii sînt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica ”Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md.

Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hîrtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Alegătorii se pot înregistra prealabil pînă pe data de 9 ianuarie 2019, adică cu 45 de zile înainte de data scrutinului.

Cel tîrziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Înregistrarea prealabilă nu atrage după sine excluderea cetățenilor din lista electorală unde își are domiciliul. În cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în țară, aceasta va putea vota conform domiciliului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , alegeri , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
4090 locuitori

Răuţel este un sat şi comună din raionul Făleşti. Răuţel este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4090 de oameni. Satul Răuțel a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.