Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 7284 Vizualizări

Moldovenii au organizat un turneu de fotbal în Portugalia (Foto)


Deja a devenit o tradiție a Centrului Cultural Moldav din Portugalia de a organiza în fiecare an turneul de fotbal "Cupa Centrului Cultural Moldav".

La 16 decembrie 2018, în Estoril, Cascais, cetațenii Republicii Moldova, stabilti cu domiciliu în Portugalia, s-au adunat pentru a 10-a oară la turneul de fotbal "Cupa Centrului Cultural Moldav ", alaturi de echipele de fotbal alcătuite din amatori, originari din diferite țări, precum Moldova, Romînia, Brazilia, Portugalia etc. Anul acesta pentru prima oara a participat echipa de fotbal din Republica Moldova, FC Pepeni, care a fost găzduită cu o deoasebită plăcere.

Invitați de onoare ai evenimentului au fost Dumitru Socolan, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Portugheză, care a adus un mesaj de felicitare participanților cu ocazia turneului de fotbal, dorindu-le succese și victorie și Oleg Railen, Secretarul I al Ambasadei.

Evenimentul s-a desfășurat cu succes grație organizatorilor, Sergiu și Aurelia Scolnii.

Toate echipele participante au fost premiate cu diplome și cupe de participare.

Cuvinte cheie:

Portugalia , diaspora , turneu

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pervomaiscoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
783 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Pervomaiscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 783 de oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1489 cu denumirea Troienești.

Citeşte mai departe