Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 8648 Vizualizări

Moldovenii au organizat un turneu de fotbal în Portugalia (Foto)


Deja a devenit o tradiție a Centrului Cultural Moldav din Portugalia de a organiza în fiecare an turneul de fotbal "Cupa Centrului Cultural Moldav".

La 16 decembrie 2018, în Estoril, Cascais, cetațenii Republicii Moldova, stabilti cu domiciliu în Portugalia, s-au adunat pentru a 10-a oară la turneul de fotbal "Cupa Centrului Cultural Moldav ", alaturi de echipele de fotbal alcătuite din amatori, originari din diferite țări, precum Moldova, Romînia, Brazilia, Portugalia etc. Anul acesta pentru prima oara a participat echipa de fotbal din Republica Moldova, FC Pepeni, care a fost găzduită cu o deoasebită plăcere.

Invitați de onoare ai evenimentului au fost Dumitru Socolan, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Portugheză, care a adus un mesaj de felicitare participanților cu ocazia turneului de fotbal, dorindu-le succese și victorie și Oleg Railen, Secretarul I al Ambasadei.

Evenimentul s-a desfășurat cu succes grație organizatorilor, Sergiu și Aurelia Scolnii.

Toate echipele participante au fost premiate cu diplome și cupe de participare.

Cuvinte cheie:

Portugalia , diaspora , turneu

Localităţile Moldovei şi diasporei

Feteasca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
157 locuitori

Feteasca este un sat din cadrul comunei Leuşeni, raionul Hînceşti. Localitatea Feteasca se află la distanța de 51 km de orașul Hîncești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 157 de oameni. Satul Feteasca a fost înființat în anul 1900.

Citeşte mai departe