Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 iunie 2012, 12:35 Diaspora moldovenească views 8144
27 iunie 2012, 12:35 Diaspora moldovenească views 8144

Cum va arăta zona euro în 10 ani

Uniunea Europeană ar putea interveni în bugetele naţionale ale membrilor săi, în cazul în care nu se respectă regulile de deficit şi datorie, conform unui nou proiect, scrie The Telegraph.

Într-un document făcut public de preşedintele Consiliului UE, Herman van Rompuy, sînt prevăzute puteri tot mai mari pentru instituţiile europene, în vederea creării unor uniuni bancare şi fiscale puternice şi, în cele din urmă, transformarea zonei euro într-o federaţie politică, un proiect extrem de ambiţios, care ar urma să devină realitate peste zece ani.

Printre planurile pentru viitorul UE, care vor fi discutate la Consiliul European din 28-29 iunie, se numără şi crearea unui minister de Finanţe pentru zona euro, cu sediul la Bruxelles, care va controla bugetul central, dar şi pe cele naţionale. De asemenea, Banca Centrală Europeană va primi rol de supraveghere a sistemelor bancare din statele membre, care, în cazul unor crize, vor avea la dispoziţie un fond comun.

Totodată, Mecanismul European de Stabilitate (MES) ar putea fi utilizat ca instrument fiscal în cadrul uniunii bancare, deschizînd calea recapitalizării băncilor care au probleme.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că nu este exclusă modificarea Tratatului Uniunii Europene, pentru realizarea uniunii fiscale.

Planurile pentru o Uniune Europeană mult mai puternică, cu atribuţii sporite inclusiv la nivel naţional, vin în contextul în care există deja cinci state membre care au solicitat ajutor financiar european, notează The Telegraph.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1454 locuitori

Alexanderfeld este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexanderfeld este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de locuitori. Satul Alexanderfeld a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.