Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 decembrie 2018, 15:40 Diaspora moldovenească views 10668
Moldova a fost prezentă la Bazarul Diplomatic în Portugalia (Foto)
05 decembrie 2018, 15:40 Diaspora moldovenească views 10668

Moldova a fost prezentă la Bazarul Diplomatic în Portugalia (Foto)

În zilele de 30 noiembrie – 1 decembrie 2018, la Centrul de Congrese din Lisabona, a avut loc ediția ordinară, a 34-a, a Bazarului Diplomatic.

Ca și în anii precedenți, evenimentul a fost organizat de Asociația Familiilor Diplomaților Portughezi, sub înaltul patronaj al Președintelui Republicii, Marcelo Rebelo de Sousa, și a purtat un caracter caritabil, avînd drept scop acumularea fondurilor pentru susținerea instituțiilor medicale ce acordă îngrijiri paliative.

În cadrul bazarului, au fost propuse vizitatorilor și produse făcute în Republica Moldova. O prezență frumoasă au avut-o și produsele cosmetice de la "Viorica Cosmetic".

Ambasada a participat la acest important for de solidaritate pentru al doilea an consecutiv, alături de alte circa 40 de misiuni diplomatice, expunînd un amplu spectru de produse moldovenești alimentare, vinicole, cosmetice, de vestimentație etc.

Cu sprijinul reprezentanților comunității moldovenilor în Portugalia la eveniment au fost prezentate, de asemenea, portul național, bucătăria tradițională moldovenească, precum și elemente ale culturii și obiceiurilor noastre, standul Republicii Moldova bucurîndu-se de atenție sporită din partea vizitatorilor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Portugalia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
890 locuitori

Paşcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Paşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 890 de oameni. Satul Paşcani a fost menționat documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.