Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 iunie 2012, 22:56 Diaspora moldovenească views 9438
25 iunie 2012, 22:56 Diaspora moldovenească views 9438

Moldovenii afectați de cutremurul din nordul Italiei refuză ajutorul financiar al Guvernului de la Chişinău

Moldovenii din regiunea Mirandola, Italia, afectaţi de cutremurele din lunile mai-iunie curent, refuză cei 220 mii lei, acordaţi drept ajutor din partea Guvernului Republicii Moldova, pe motiv că suma este prea mică. Anterior ei au acuzat de minciună guvernul și de faptul că și-a atribuit meritele diasporei moldovenești, care a acordat primul ajutor sinistraților.  Cetăţenii ţării noastre, stabiliţi în Mirandola, s-au întîlnit ieri cu Consulul General al Republicii Moldova la Bologna, Nicolai Nucă.

Oamenii susţin că sînt gata să ofere banii pentru reconstrucţia bisericii din localitate, avariată în urma cutremurului, dar, potrivit preotului, cele 15 mii euro nu sînt suficiente pentru asta.

Moldovenii stabiliţi cu traiul în Mirandola solicită Guvernului Republicii Moldova să trimită reprezentanţi pentru a evalua situaţia la faţa locului. „Acesta e un ajutor de ochii lumii, la cîţi sîntem noi, cîte 2 euro la fiecare. Mai bine le dau eu 2 euro. Unde sînt parlamentarii care au venit cu promisiuni înainte de alegeri?”, s-au indignat oamenii, subliniind că statul italian îi ajută mai mult decît autorităţile de la Chișinău.

La rîndul său, Nicolae Nucă a declarat că azi-mîine va transmite autorităţilor de la Chișinău doleanţele moldovenilor din Mirandola. Ultimii i-au cerut diplomatului explicaţii, reproşîndu-i că a venit să-i viziteze abia la 30 mai, după 10 zile de la cutremur. Nucă a declarat că pînă a ajunge în Mirandola a vizitat şi alte localităţi afectate de cutremur.

Источник: codru.eu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1732
Populația:
353 locuitori

Sărăței este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 353 de oameni. Satul Sărăței a fost menționat documentar în anul 1732.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.