Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 noiembrie 2018, 16:05 Diaspora moldovenească views 18508
Să susţinem standul Moldovei pentru promovarea culturii noastre în Rusia!
22 noiembrie 2018, 16:05 Diaspora moldovenească views 18508

Să susţinem standul Moldovei pentru promovarea culturii noastre în Rusia!

În una dintre grădinițele din regiunea Moscova este în desfăşurare un concurs pentru cel mai bun design al standului reprezentînd diferite republici sovietice, iar compatrioții noștri, care au pregătit standul Moldovei, dedicat istoriei și culturii ţării, au nevoie de o susţinere masivă din partea noastră!

Astfel, concursul are loc în instituția municipală autonomă de învățămînt preșcolar „Grădiniţa de copii nr. 23 „Kaleidoscop”, din cadrul complexului rezidenţial „Butovo-park", unde activează în calitate de educatoare soţia compatriotului nostru, Alexandru Grigoriev.

Acesta din urmă a menționat că, urmînd dispoziţia administraţiei grădiniţei, fiecare grupă a realizat o expoziție care ar relata despre una din fostele republici sovietice. Alexandru Grigoriev împreună cu soția sa au contribuit la organizarea standului dedicat Moldovei, tot ei au pregătit decorațiuni, oale. Părinții au adus haine în stil național.

Începînd cu luna septembrie, aceste expoziții se desfășurau în grădină timp de o săptămînă. Părinții și copiii le studiau. În prezent, este în desfăşurare votarea pentru a determina cea mai reuşită expoziție, care va dura pînă vineri, 23 noiembrie.

Organizatorii standului dedicat Moldovei speră foarte mult la sprijinul din partea cetățenilor moldoveni, menționînd că nu există un premiu pentru primul loc, totuşi vor fi foarte mulţumiți dacă eforturile lor vor fi apreciate la justa valoare. Deocamdată, standul Moldovei se cam lasă distanţat, deşi a fost pregătit cu multă căldură sufletească şi efort.

Cetăţenii Moldovei sînt rugați să voteze pentru standul Moldovei, pentru Patria lor, pentru a promova marea cultură a țării noastre în Rusia.

Datele privind mersul votării la găsiţi urmînd link-ul.

Cuvinte cheie:

Rusia , expoziție , scoala , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
1902 locuitori

Zăicana este un sat şi comună din raionul Criuleni. Zăicana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 25 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1902 oameni. Satul Zăicana a fost atestat documentar în anul 1698.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.