Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 octombrie 2018, 15:45 Diaspora moldovenească views 12892
Jocul intelectual
30 octombrie 2018, 15:45 Diaspora moldovenească views 12892

Jocul intelectual "Ce? Unde? Cînd?", dedicat lui Ștefan cel Mare (Foto)

Jocul intelectual „Ce? Unde? Cînd?" pe tema vieţii și domniei lui Ștefan Cel Mare și Sfînt s-a desfăşurat în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă .

Competiţia a fost organizată de către Ambasada Moldovei în Federația Rusă și Organizaţia publică regională "Centrul de susținere a tineretului din Moldova", ca parte a unei serii de evenimente dedicate Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt, în vederea promovării cunoaștereii țării noastre și a istoriei sale, a personalităţii marcante a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, a cărui rol în istoria noastră, în construirea statalității moldovenești, în crearea și consolidarea relațiilor de prietenie dintre Rusia și Moldova nu poate fi supraestimat.

La Joc au participat studenți de la universități precum: Universitatea Rusa a Prieteniei Popoarelor, Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse (MGHIMO), Academia Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Școala Superioară de Economie "G. Plehanov", Universitatea de Stat din Moscova (MGU), Institutul de Cinematografie "Gherasimov" (VGHIK), Universitatea Umanistică de Stat din Rusia (MosGU), University of Southern din Danemarca.

Studenţii au fost împărțiți în 5 echipe. Jocul a constat din două runde a cîte 10 întrebări și o întrebare crucială pentru căpitanii echipei.

Conform rezultatelor jocului, a cîștigat echipa "Razele lui Ştefan", care a primit medalii.

Cîștigătorii jocului vor primi, de asemenea, diplome din partea Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

Participanţii au rămas mulțumiți și și-au exprimat dorința de a continua ciclul unor astfel de evenimente.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Stefan cel Mare , jocuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
157 locuitori

Feteasca este un sat din cadrul comunei Leuşeni, raionul Hînceşti. Localitatea Feteasca se află la distanța de 51 km de orașul Hîncești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 157 de oameni. Satul Feteasca a fost înființat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.