Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 septembrie 2018, 12:55 Diaspora moldovenească views 13147
Un moldovean a reușit să cucerească inimile portughezilor (Video)
19 septembrie 2018, 12:55 Diaspora moldovenească views 13147

Un moldovean a reușit să cucerească inimile portughezilor (Video)

Un moldovean a reușit să cucerească inimile portughezilor cu talentul său, iar pe mâinile lui s-au lăsat și cele mai sceptice mirese. De data aceasta, floristul Ion Rotaru a uimit cu decorul unui tort ce avea înălțimea de aproape doi metri.

Moldoveanul este stabilit de 17 ani în Portugalia, iar pasiunea lui i-a adus mulți clienți și titlul de „Campionul țării la aranjamente florale". Astfel, Ion și-a transformat popularitatea într-o afacere, clienții încredințându-i decorarea sălilor de nuntă, dar și a celui mai important desert al evenimentului.

De curînd, floristul a reușit să creeze o adevărată operă de artă dintr-un tort de aproape doi metri. Acesta l-a decorat cu aproape 800 de trandafiri, bujori și eustome.

„Tortul a fost realizat pentru o nuntă a unui cuplu portughez, la care au participat 400 de invitați. Nunta a avut loc în localul „SudLisboa", unul dintre cele mai sofisticate restaurante din Lisabona. Pregătirea florilor mi-a luat cam 4-5 ore, iar procesul de decorare a tortului - vreo 4 ore. Tortul cu șase etaje avea aproape 2 metri. Am folosit peste 600 flori de trandafiri, 50 de bujori și 100 de eustome", declară Ion Rotaru pentru ea.md.

 

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Portugalia , tort

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
1322 locuitori

Victorovca este un sat din cadrul comunei Ciobalaccia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1322 de oameni. Satul Victorovca a fost menționat documentar în anul 1865.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.