Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 4211 Vizualizări

Incendiul din Portugalia, văzut prin ochii unei moldovence


Niciun moldovean nu a avut de suferit în urma incendiilor don Portugalia. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de serviciul de presă al Ministerul Afacerilor Externe, Alexandru Roitman.

Însă sînt și conaționali care sunt afectați de incendiul devastator. „Situația este destul de complicată la sudul Portugaliei. Noi suntem la 30 de km de această regiune. În prezent sînt implicați în lichidarea incendiului 1207 pompieri și salvatori, 375 de autospecialeși 19 avioane și elicoptere", scrie fosta jurnalistă Marina Pînzaru, care se află acolo.

Incendiul a izbucnit vineri şi s-a extins în timpul weekendului din cauza valului de căldură care a cuprins Europa.

O persoană a suferit arsuri grave, iar alte 24 au fost tratate pentru arsuri minore şi inhalare de fum.

Regiunea Algarve a fost evacuată, iar autorităţile au comunicat că avioanelor de intervenţie ale pompierilor le este dificil să ajungă în zonă din cauza fumului. Focul arde pe dealurile deasupra coastei Algarve, o zonă populară printre turişti, iar fumul poate fi văzut de pe coastă.

Antonio Monteiro, şeful unui hotel din zonă, a declarat: "A trebuit să evacuăm toţi oaspeţii hotelului şi nu avem informaţii privind data la care vom redeschide".

Cuvinte cheie:

diaspora , Portugalia , incendiu

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pobeda

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
79 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 76 km de Chișinău. Populaţia satului Pobeda alcătuia 79 oameni în anul 2000. atul Pobeda a fost înființat la începutul secolului XX.

Citeşte mai departe