Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 iunie 2018, 16:52 Diaspora moldovenească views 13729
La Veneția a fost inaugurat turneul „Gloriile Moldovei vs Gloriile Diasporei” (Foto)
29 iunie 2018, 16:52 Diaspora moldovenească views 13729

La Veneția a fost inaugurat turneul „Gloriile Moldovei vs Gloriile Diasporei” (Foto)

Recent, la San Dona di Piave (Veneția), moldovenii au inaugurat turneul de minifotbal „Gloriile Moldovei vs Gloriile Diasporei".

La turneu, organizat sub patronajul Ambasadei Republicii Moldova în Italia, au evoluat echipa de veterani „Geotermal" din Chișinău, condusă de Veaceslav Pîslari și formată din foști naționali ai selecționatei Moldovei la fotbal, și șapte echipe de sportivi moldoveni din Verona, Veneția, Treviso, Cittadella, Padova, Mestre, San Dona di Piave.

Adresîndu-le felicitări și mulțumiri organizatorilor și participanților, ambasadoarea RM a evocat importanța unor astfel de evenimente pentru comunitate. Cu acest prilej, ambasadoarea i-a înmînat o diplomă de merit, pentru promovarea culturii sportului și contribuție la consolidarea comunității moldovenilor din Italia, reprezentantului diasporei Leonard Macari, unul dintre organizatorii turneului, precum și al edițiilor precedente ale Zilei Sportului moldav în Italia.

La eveniment au mai participat primarul or. San Dona di Piave, Andrea Cereser, consulul RM la Padova, Oleg Nica, vicepreședintele Asociației Italiene de Cultură și Sport Claudio Manassei și președintele Asociației Italiene de Cultură și Sport din Provincia Veneția, Patrizia Marras.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Venetia , diaspora , turneu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
5010 locuitori

Bardar este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Bardar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5010 oameni. Satul Bardar a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.