Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 iunie 2018, 12:41 Diaspora moldovenească views 14972
Unde joacă moldovenii, răsună în toată Canada! (Video)
27 iunie 2018, 12:41 Diaspora moldovenească views 14972

Unde joacă moldovenii, răsună în toată Canada! (Video)

Metropola canadiana Montreal a vibrat, la 22 iunie, in ritmurile dansului popular moldovenesc in spectacolul inedit "Unde joaca moldovenii".

Concertul Ansamblului de dansuri populare moldovenesti "VATRA" Montreal a reunit circa 140 de dansatori cu diverse vîrste si reprezentanti ai diferitor etnii prezente in societatea multiculturala canadiana. Spectacolul a readus, in inimile fiecarui artist si spectator, dorul pentru casa parinteasca, traditiile, melodiile duioase si dansurile populare.

Talentul, pasiunea si contributia semnificativa in dezvoltarea artei coregrafice, pastrarea si promovarea identitatii si culturii nationale peste hotarele Moldovei a echipei care a participat la pregatirea si regizarea spectacolului au fost inalt apreciate si de Guvernul Republicii Moldova. Diplome de gradul I, semnate de Prim-ministru al Republicii Moldova Pavel Filip, au fost inmanate de catre Ambasadorul Republicii Moldova Ala Beleavschi, coregrafului si directorului artistic Irina Chirca si Ansamblului de dansuri populare moldovenesti "VATRA" Montreal.

Un sentiment de profunda mîndrie si admiratie pentru comunitatea de moldoveni din Canada, care promoveaza si cultiva, cu dedicatie, farmecul bogatei mosteniri culturale si al frumoaselor traditii ale plaiului nostru!

Cuvinte cheie:

Canada , diaspora , Dansuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
1549 locuitori

Chioselia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţărăncuţa și Chioselia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cantemir și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1549 de oameni. Satul Chioselia a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.