Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 iunie 2018, 11:45 Diaspora moldovenească views 14765
Anunț important pentru moldovenii cu dubla cetățenie
08 iunie 2018, 11:45 Diaspora moldovenească views 14765

Anunț important pentru moldovenii cu dubla cetățenie

Angajatorii care își trimit temporar lucrătorii dintr-un stat membru al UE în altul vor fi nevoiți să îi asigure pe aceștia cu salarii egale pentru muncă similară în țara în care sînt detașați.

Decizia a fost luată în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, după mai bine de doi ani de negocieri.

De iniţiativă vor beneficia şi moldovenii care deţin paşapoarte româneşti sau bulgăreşti şi lucrează în UE.

Necesitatea acestei legi a survenit din cauza diferenței dintre salariile minime din țările din vestul și cele din estul Uniunii Europene.

Spre exemplu, o fabrică de încălțăminte din România trimite un angajat de-al său la o fabrică parteneră din Germania. Anterior, muncitorul român primea același salariu în Germania ca și în România.

Acest lucru crea o concurență nedreaptă pe piața muncii din țările dezvoltate ale UE, care erau nemulțumite că lucrătorii detașați din țările cu un nivel de dezvoltare scăzut sînt preferați lucrătorilor locali, din cauza faptului că ei lucrau pentru un salariu mic.

Acum, după ce legea va intra în vigoare, indiferent din ce țară UE vine angajatul, lui trebuie să-i fie asigurat salariul minim conform lucrului pe care îl îndeplinește.

Pe deasupra, angajatorul va trebui să-i ofere condiții identice cu cele garantate muncitorilor locali. Asta înseamnă: perioade minime de repaus, timp maxim de lucru, concedii anuale plătite, călătorie și cazare din banii angajatorului.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

cetatenie , Anunţ , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1086 locuitori

Şeptelici este un sat şi comună din raionul Soroca. Şeptelici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de orașul Soroca și la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1086 de oameni. Satul Şeptelici a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.