Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 iunie 2018, 16:21 Diaspora moldovenească views 13514
Revenită din Portugalia, a cîștigat Supermaratonul de 24 de ore (Foto)
04 iunie 2018, 16:21 Diaspora moldovenească views 13514

Revenită din Portugalia, a cîștigat Supermaratonul de 24 de ore (Foto)

O moldoveancă stabilită cu traiul în Portugalia a cîștigat Campionatul deschis al Republicii Moldova la Supermaraton de 24 de ore, care s-a desfășurat pe 2 și 3 iunie la Chișinău, în Parcul Valea Morilor.

Atleta Elena Iabanji a alergat 178,063 km în decursul a 24 de ore, stabilind astfel și recordul absolut al acestei curse. Ea este cîștigătoarea unei curse similare desfășurate și în Portugalia, unde a reușit să parcurgă distanța de 160 de km, astfel că rezultatul obținut la Chișinău este și recordul ei personal.

Sportiva, care e stabilită de mai mulți ani în Portugalia, a participat la prima sa cursă în Republica Moldova. Ea a mărturisit că pentru a rezista în curse de asemenea dificultate este foarte importantă respectarea unui regim strict de pregătire și a unui plan de alergare simplu.

„Am un antrenor în Portugalia care mi-a făcut un plan foarte reușit. La fiecare trei ore am făcut 15 minute de pauză. Este importantă alimentare și hidratarea corectă și odihna la timp. Acest tip de competiție are o regulă simplă: trebuie să mănînci înainte de a-ți fi foame, să bei înainte de a-ți fi sete și să-ți schimbi hainele înainte de a te lua frigul", a subliniat Elena Iabanji.

Atleta a mai declarat că este fericită că a participat la o competiție în țara sa de origine și că i-a plăcut foarte mult locul unde s-a desfășurat aceasta, în parcul Valea Morilor.

„Parcursul este fabulos, noaptea a fost fantastică, iar acasă te ajută totul în jur", a menționat Elena Iabanji.

Sursa: radiochisinau.md

Cuvinte cheie:

Portugalia , diaspora , maraton

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
4103 locuitori

Mașcăuți este un sat şi comună din raionul Criuleni. Localitatea se află pe malul drept al rîului Răut la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Mașcăuți constituia 4 103 oameni. Satul Mașcăuți a fost atestat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.