Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 martie 2018, 15:45 Diaspora moldovenească views 16523
Un matineu din Italia s-a transformat într-un adevărat concert moldovenesc (FOTO)
13 martie 2018, 15:45 Diaspora moldovenească views 16523

Un matineu din Italia s-a transformat într-un adevărat concert moldovenesc (FOTO)

Pe 11 martie 2018, Asociația Socioculturală „Acasă" din Roma, Italia, a organizat sărbătoarea „Vestitorii Primăverii 2018" ediția a II, sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Moldova în Republica Italiană și în colaborare directă cu Studio Sava.

La eveniment, care a fost moderat de prezentatoarea Svetlana Prodan, au participat soliștii Valentin Prodan și Elena Răileanu, Ansamblul de Dansuri Populare „Trandafir moldovenesc".

În cadrul evenimentului a avut loc și expoziția de fotografii „Italia-Moldova", semnate de Olga Adespea. Copiii migranților moldoveni au recitat poezii și au interpretat cîntece despre mamă și primăvară, reușind să-i emoționeze pîna la lacrimi pe toți cei prezenți.

Inițial a fost planificat un mic matineu pentru copiii și membrii Asociației, însă, în scurt timp, acesta s-a transformat într-un concert adevărat, cu o prezență de circa 100 de moldoveni de toate vîrstele, dornici de a se simți mai aproape de casă și de a sărbători Femeia și Mărțișorul.

Ambasadoarea Moldovei în Italia, Stela Stîngaci, le-a mulțumit organizatorilor și le-a urat cît mai multe ediții și evenimente frumoase, prezentînd, totodată, și un caz social, cel al tinerei Elena Crîșmari din Moldova, care, chiar și imobilizată în cărucior, a reușit să bucure publicul cu frumoasele mărțișoare croșetate de ea, primind în schimb donații de la cei prezenți.

Au surprins atmosfera în imagini Olga Adespea și Constantin Sorici.

Portalurile Noi.md și Moldovenii.md au fost parteneri media ai acestui eveniment.

Cuvinte cheie:

Italia , concert , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1306 locuitori

Bursuc este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bursuc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1306 oameni. Satul Bursuc a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.