Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 decembrie 2017, 16:25 Diaspora moldovenească views 22172
Italienii refuză conversiunea permiselor de conducere moldovenești
28 decembrie 2017, 16:25 Diaspora moldovenească views 22172

Italienii refuză conversiunea permiselor de conducere moldovenești

Autoritățile italiene (oficiile Motorizări) continua să refuze conversiunea permiselor de conducere moldovenești de model nou (2016) în permise de conducere italiene, pe motiv că acesta nu este prevăzut de Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Italiene, semnat la Roma la 27 noiembrie 2003.

Pînă în prezent, nu s-a reusit modificarea Acordului menționat. Respectiv, problema rămîne a fi nesoluționată chiar dacă Ambasada Republicii Moldova la Roma și-a pus acest obiectiv de modificare a acordului pînă la sfîrșitul anului curent.

Pînă atunci, moldovenilor li se recomandă ca înainte de a perfecta setul de acte necesar pentru conversiune, să se informeze în prealabil, la oficiile italiene specializate, cu privire la posibilitatea conversiunii acestui model de act.

Celelalte probleme ale diasporei moldovenști din Italia sînt descries la urmatorul articol.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

diaspora , permis de conducere , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1515 locuitori

Parcova este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Parcova și Fîntîna Albă. Satul Parcova se află la o distanță de  12 km de orașul Edineț și la 200 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1515 oameni.Prima atestare documentară a satului Parcova, pe Ciuhur, din ținutul Hotin, datează din anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.