Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 decembrie 2017, 11:50 Diaspora moldovenească views 55812
În Portugalia s-au desfășurat Zilele Culturii Republicii Moldova
03 decembrie 2017, 11:50 Diaspora moldovenească views 55812

În Portugalia s-au desfășurat Zilele Culturii Republicii Moldova

În Republica Portugheză au fost organizate Zilele Culturii Republicii Moldova, desfășurate cu genericul „Scumpă țară și frumoasă". Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală a Imigranților Moldoveni „Miorița", cu suportului Biroului relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat și al Ministerului Educației Culturii şi Cercetării al R. Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Scopul ediției din acest an a Zilelor Culturii Republicii Moldova în Republica Portugheză a fost implicarea celor trei centre educaționale în Diasporă, ce activează pe teritoriul Portugaliei: Clubul Literar-Dramatic „Moștenitorii" al Asociației Miorița, Centrul Cultural Ortodox din Algarve și Centrul Educațional al Diasporei Moldovenești din Cascais.

În cadrul evenimentului a fost evidențiată importanța implicării reprezentanților diasporei în procesul de promovare a culturii și tradițiilor naționale ale Republicii Moldova.

La Zilele Culturii Republicii Moldova în Republica Portugheză au participat peste 700 de conaționali.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Portugalia , diaspora , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.