Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 53674 Vizualizări

În Portugalia s-au desfășurat Zilele Culturii Republicii Moldova


În Republica Portugheză au fost organizate Zilele Culturii Republicii Moldova, desfășurate cu genericul „Scumpă țară și frumoasă". Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală a Imigranților Moldoveni „Miorița", cu suportului Biroului relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat și al Ministerului Educației Culturii şi Cercetării al R. Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Scopul ediției din acest an a Zilelor Culturii Republicii Moldova în Republica Portugheză a fost implicarea celor trei centre educaționale în Diasporă, ce activează pe teritoriul Portugaliei: Clubul Literar-Dramatic „Moștenitorii" al Asociației Miorița, Centrul Cultural Ortodox din Algarve și Centrul Educațional al Diasporei Moldovenești din Cascais.

În cadrul evenimentului a fost evidențiată importanța implicării reprezentanților diasporei în procesul de promovare a culturii și tradițiilor naționale ale Republicii Moldova.

La Zilele Culturii Republicii Moldova în Republica Portugheză au participat peste 700 de conaționali.

Cuvinte cheie:

Portugalia , diaspora , cultura

Comentarii

 (1)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sofia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1464 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Hîncești și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1853.

Citeşte mai departe