Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 50461 Vizualizări

În Portugalia s-au desfășurat Zilele Culturii Republicii Moldova


În Republica Portugheză au fost organizate Zilele Culturii Republicii Moldova, desfășurate cu genericul „Scumpă țară și frumoasă". Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală a Imigranților Moldoveni „Miorița", cu suportului Biroului relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat și al Ministerului Educației Culturii şi Cercetării al R. Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Scopul ediției din acest an a Zilelor Culturii Republicii Moldova în Republica Portugheză a fost implicarea celor trei centre educaționale în Diasporă, ce activează pe teritoriul Portugaliei: Clubul Literar-Dramatic „Moștenitorii" al Asociației Miorița, Centrul Cultural Ortodox din Algarve și Centrul Educațional al Diasporei Moldovenești din Cascais.

În cadrul evenimentului a fost evidențiată importanța implicării reprezentanților diasporei în procesul de promovare a culturii și tradițiilor naționale ale Republicii Moldova.

La Zilele Culturii Republicii Moldova în Republica Portugheză au participat peste 700 de conaționali.

Cuvinte cheie:

Portugalia , diaspora , cultura

Comentarii

 (1)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sămănanca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
800 locuitori

Sămănanca este un sat şi comună din raionul Orhei. Sămănanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 800 de oameni. Satul Sămănanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Citeşte mai departe