Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 septembrie 2017, 14:45 Diaspora moldovenească views 5742
Moldovenii din Portugalia au obținut Premiul Mare în cadrul unui faimos concurs (Foto)
28 septembrie 2017, 14:45 Diaspora moldovenească views 5742

Moldovenii din Portugalia au obținut Premiul Mare în cadrul unui faimos concurs (Foto)

Cătălina și Nicoleta Săndulescu, două artiste tinere originare din Orhei și stabilite de cîțiva ani în Portugalia, au obținut duminică Premiul Mare și Premiul de Onoare în cadrul faimosului concurs „Infante D. Luís às Artes", aflat la cea de-a doua ediție.

Premiul Mare al concursului portughez „Infante D. Luís às Artes" a fost acordat Cătălinei Săndulescu la categoria „Sculptură", iar Nicoleta Săndulescu a obținut Premiul de Onoare la categoria „Pictură", iar festivitatea de premiere s-a desfășurat duminică, 24 septembrie 2017, la Edifício do Cais da Vala, Salvaterra de Magos.

Vestea bună despre succesul celor două tinere artiste originare din Moldova a dat-o Stella Verega, care a împărtășit bucuria obținerii de către Nicoleta Săndulescu a Premiului Mare „Regina Isabel de Bragança" pentru pictură.

Sculptura care i-a adus Cătălinei Săndulescu Marele Premiu „Infante D. Luís às Artes" a fost realizată din inele de fier, unite prin sudură și este compusă din două piese - cea mai mare are înălțimea de 1metru și 90 de centimetri, iar cea mai mică - de 86 cm. Până să obțină acest Mare Premiu, Cătălina a obținut un certificat de sudor ca să-și poată executa singură lucrările.

Sursa: stiripozitive.eu

Cuvinte cheie:

concurs , diaspora , Portugalia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
510 locuitori

Novosavițcaia este o localitate stație de cale ferată din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 97 km de Chișinău. Populaţia stației de cale ferată Novosavițcaia alcătuia 510 oameni în anul 2004. Localitatea stație de cale ferată Novosavițcaia a fost inaugurată în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.