Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 august 2017, 12:00 Diaspora moldovenească views 7056
Programul Zilelor Diasporei în Moldova
18 august 2017, 12:00 Diaspora moldovenească views 7056

Programul Zilelor Diasporei în Moldova

În perioada 18-20 august, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat organizează - sub patronajul Guvernului - Zilele Diasporei în Republica Moldova, ediția a IV-a.

Pe 18 august, la ora 9:00, BRD va organiza Ziua ușilor deschise la Guvern, eveniment care va întruni reprezentanți ai Guvernului și reprezentanți ai diasporei Republicii Moldova. Totodată, în cadrul evenimentului va fi prezentată cartografierea diasporei din șase țări (Italia, Rusia, Marea Britanie, Germania, Israel, Portugalia), precum și Republica Moldova. De asemenea se va face prezentarea Grupurilor de Excelență ale Diasporei.

Pe 19 august, la Festivalul Internațional GUSTAR, ediția a VII-a - care anul acesta este organizat în parteneriat cu BRD și are scopul de a intensifica relațiile diasporei Republicii Moldova cu cei rămași acasă - BRD va organiza o expoziție (tîrg) „Moldova de oriunde" a membrilor diasporei.

Pe 20 august, BRD va organiza Cupa diasporei la mini-fotbal.

Precizăm că Zilele Diasporei sînt organizate anual, la sfîrșitul săptămînii a treia din luna august, conform Hotărîrii de Guvern Nr. 735, din 09.06.2016.

Activitățile din cadrul Zilelor Diasporei sînt organizate pentru fortificarea comunicării dintre Guvern şi diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, consolidarea capacităţilor diasporei şi edificarea unor punţi de legătură cu cetăţenii ţării, indiferent de locul unde se află.

Cuvinte cheie:

diaspora , Moldova , program

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1362 locuitori

Mihălăşeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuți și Mihălășeni. Satul Mihălășeni este situat la o distanță de 16 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1362 de oameni. Satul este menționat documentar la 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.