Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 august 2017, 15:30 Diaspora moldovenească views 5311
Copiii din diasporă au primit 500 de abecedare
08 august 2017, 15:30 Diaspora moldovenească views 5311

Copiii din diasporă au primit 500 de abecedare

500 de abecedare „Albinuța", semnate de Grigore Vieru, au fot trimise de către Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora, copiilor din diasporă, născuți peste hotarele țării. În acest mod, autoritățile moldovenești încurajează copiii din diasporă să învețe limba țării de origine a părinților lor și astfel să dezvolte legături emoționale cu Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis pe semnul de carte și un mesaj pentru preșcolari: „Dragă copile, învață carte și vei avea parte de o viață mai bună, perseverează pe calea cunoștințelor, astfel ca Republica Moldova, țara părinților tăi și a ta, să fie mîndră de tine!".

Cărțile, destinate copiilor de vârstă preșcolară, sînt distribuite prin intermediul misiunilor diplomatice care perfectează actele de cetățenie a Republicii Moldova. Manualele au fost expediate în 30 de țări, cel mai mare număr de exemplare fiind livrat în Rusia, Italia, Ucraina, Canada, Franța, Portugalia, România, Spania, SUA, Kazahstan.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

copii , diaspora , carte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2917 locuitori

Manta este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Manta și Paşcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2917 oameni. Satul Manta a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.