Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 ianuarie 2017, 16:00 Diaspora moldovenească views 6562
Interdicţia de intrare în Rusia pentru moldoveni va fi anulată
25 ianuarie 2017, 16:00 Diaspora moldovenească views 6562

Interdicţia de intrare în Rusia pentru moldoveni va fi anulată

Printre obiectivele atinse de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul vizitei sale la Moscova se numără anularea interdicției pentru mai mulți moldoveni care nu pot intra acum pe teritoriul Rusiei.

În cadrul unei întâlniri cu presa, Igor Dodon a mai declarat că lista companiilor care vor putea exporta în Rusia se va extinde.

"Referitor la migranți, cunoaștem că la moment în Republica Moldova sunt peste 50.000 de cetățeni ai Republicii Moldova care nu pot să intre pe teritoriul Federației Ruse. Am solicitat și am reușit să obținem ca pentru acești circa 50.000 de cetățeni această restricție să fie înlăturată", a spus Igor Dodon.

Totodată, președintele a declarat că în următoarele săptămâni, experții de la Rosselhoznadzor și Rospotrebnadzor vor veni în Republica Moldova pentru a inspecta întreprinderile.

"Cunoașteți că la moment este vorba doar de câteva zeci de întreprinderi, în special din Găgăuzia, Transnistria, de aceea, și la acest obiectiv a fost atins și am obținut un rezultat concret, care va fi simțit", a adăugat Igor Dodon.

Președintele Igor Dodon a efectuat la mijlocul lunii ianuarie, o vizită oficială la Moscova, unde s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Aceasta a fost prima vizită oficială în străinătate a lui Igor Dodon în calitate de preşedinte.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

diaspora , migratie , Rusia , interdicţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
12 327 locuitori

Congaz este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Congaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Comrat și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia constituia 12 327 de oameni. Satul Congaz a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.