Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 ianuarie 2017, 11:00 Diaspora moldovenească views 8934
Veste bună pentru moldovenii aflaţi în Franţa
25 ianuarie 2017, 11:00 Diaspora moldovenească views 8934

Veste bună pentru moldovenii aflaţi în Franţa

Moldovenii care locuiesc în Franţa şi doresc să revină acasă ar putea beneficia de suport din partea autorităţilor. Astăzi, Guvernul urmează să aprobe iniţierea negocierilor unui acord dintre cele două state care va permite reintegrarea cetăţenilor în Republica Moldova.

Mai exact, conaţionalii noştri aflaţi în Franţa vor primi ajutor pentru reintegrarea socială, pentru a găsi un loc de muncă sau pentru iniţierea unei afaceri.

Totodată, un studiu arată că cei mai mulţi dintre cetăţenii aflaţi peste hotare ar reveni în Republica Moldova dacă ar primi asistenţă aici.

Mai mult, un asemenea acord ar stimula revenirea tinerilor moldoveni care îşi fac studiile în Uniunea Europeană şi încadrarea lor în cîmpul muncii.

Acordul urmează a fi încheiat între Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Oficiul Francez pentru Imigrare şi Integrare.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Franta , diaspora , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1089 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1089 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Gordinești datează din 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.