Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 2444 Vizualizări

Brio Sonores au evoluat la Roma (Foto, Video)


Recent, moldovenii din Italia îmreună cu Ambasada Republicii Moldova au organizat o recepție consacrată celei de-a 25-a aniversări de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Consemnarea aniversării jubiliare a avut loc în prestigiosul palat Brancaccio din centrul Romei. La eveniment au participat circa 500 de invitați, printre care corpul diplomatic și consular acreditat la Roma, senatori și deputați, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai mediului academic, oameni de afaceri, mass-media. Comunitatea moldovenilor din Italia a fost reprezentantă de către numeroși lideri de asociații, reprezentanți ai clerului, oameni de cultură.

Programul cultural-artistic a cuprins evoluarea renumitului grup Brio Sonores, precum și a formațiilor Geeskoff și Hora Moldovei din Roma. Invitații au fost întimpinați de tineri în costume naționale și au avut posibilitatea de a se familiariza cu tezaurul cultural al Moldovei, atît prin intermediul albumelor și pliantelor, cît și al produselor și obiectelor de artizanat expuse.

Datorită sprijinului mai multor producători moldoveni și italieni, oaspeții au avut posibilitatea de a savura din vinurile și bucate tradiționale moldovenești și italiene, care au fost înalt apreciate.

Cuvinte cheie:

diaspora , eveniment , ambasada , concert

Comentarii

 (1)
  • #1 wqwq
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Gîrbova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1398 locuitori

Gîrbova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Gîrbova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Gîrbova este situat la o distanţă de 5 km de staţia de cale ferată Gîrbova, la 18 km de oraşul Ocniţa şi la 245 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1398 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gîrbova datează din anul 1554.

Citeşte mai departe