Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 octombrie 2016, 09:45 Diaspora moldovenească views 5412
La insistența diasporei guvernul a publicat lista participanților la congres (Doc)
03 octombrie 2016, 09:45 Diaspora moldovenească views 5412

La insistența diasporei guvernul a publicat lista participanților la congres (Doc)

La solicitarea mai multor membri ai diasporei, Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) face publică lista participanților la Congresul Diasporei, ediția a VII-a.

La evenimentul desfășurat pe 19-20 august 2016 au participat 179 de delegați din 27 țări, inclusiv Republica Moldova (Austria, Belgia, Republica Belarus, Canada, Cehia, Elveția, Estonia, Federația Rusă, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Polonia, România, Spania, SUA, Turcia) și 79 de reprezentanți ai administrației publice centrale, locale și parteneri internaționali.

Congresul Diasporei se desfășoară în Republica Moldova o dată la doi ani și oferă platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară, dar și impactul politicilor elaborate de Guvern asupra diasporei.

Sursa: brd.gov.md

Cuvinte cheie:

lista , congres , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
627 locuitori

Grebleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grebleşti și Mărtineşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 42 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 627 de oameni. Satul Greblești a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.