Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 iulie 2016, 16:48 Diaspora moldovenească views 6264
Tinerii din diaspora vor interacționa cu cei din țară în cadrul unui proiect inedit la Ialoveni
08 iulie 2016, 16:48 Diaspora moldovenească views 6264

Tinerii din diaspora vor interacționa cu cei din țară în cadrul unui proiect inedit la Ialoveni

Comunitatea Noroc Olanda (Regatul Țărilor de Jos), în colaborare cu Asociația pentru Integrarea Migranților (Franța), Casa Mare (Estonia), Sănătatea are Gust (Republica Moldova) și cu suportul mai multor asociații din diasporă, anunță desfășurarea proiectului „Școala Sustenabilității" care se va desfășura în comuna Răzeni, raionul Ialoveni, în perioada 16-18 august 2016.

Școala Sustenabilității este un proiect-pilot, care prin activitățile sale, își propune să faciliteze transferul de cunoștințe și de know-how din diasporă către cei din țară, și vice-versa.

Principalul obiectiv al proiecului constă în formarea cadrului favorabil de dezvoltare a unor soluții sustenabile pentru problemele curente cu care se confruntă societatea moldovenească. Prima ediție a Școlii Sustenabilității va organiza un mini-concurs, în cadrul căruia se vor înainta 5 inițiative din diasporă. Coordonatorul proiectului, Dorina Baltag, afirmă: „În jurul acestor inițiative se vor crea hub-uri(ateliere) de lucru, membrii cărora vor fi selectați nemijlocit dintre persoanele stabilite cu traiul în Republica Moldova. Ideile propuse sînt bazate pe experiența personală și profesională acumulată de către membrii comunităților;"

De asemenea, în cadrul Școlii Sustenabilității se vor desfășura cursuri și ore practice care au ca scop să faciliteze transformarea inițiativelor în proiecte și implementarea acestora. Facilitatorii Școlii Sustenabilității vor proveni din diferite domenii și vor asigura transmiterea către beneficiari a unui set de abilități complementare ideilor ce țin de dezvoltarea creativității, caracterului inovator și tehnic al inițiativelor. Totodată, membrii hub-urilor, din care fac parte persoane din diasporă dar și persoane stabilite cu traiul în Republica Moldova, vor avea parte de sesiuni de coaching prin care se va investi în abilități de lucru în echipă, capacități antreprenoriale, manageriale și de fundraising.

Acest proiect-pilot este susținut de către Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Organizația Internațională a Migrației (OIM), misiunea din Moldova și Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare (SDC) și face parte din Programul de Granturi Diaspora Engagement Hub. Organizatorii evenimentului vor asigura transportul, cazarea și pensiune completă pentru participanți. Persoanele interesate de a participa la Școala Sustenabilității sînt invitate să completeze formularul de participare disponibil pe pagina de facebook a Școlii Sustenabilității pînă pe data de 01 august 2016.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

diaspora , tineret , Ialoveni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
230 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Cotovca alcătuia 230 de oameni în anul 2001. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.